Specialiteiten

Diabetische voet

De voeten van diabetes patiënten kunnen extra kwetsbaar zijn. Dit is vaak het gevolg van verminderde doorbloeding of verminderd gevoel door zenuwbeschadiging. Daarom is het belangrijk om de voeten goed in de gaten te houden en goed te (laten) verzorgen. In een aantal gevallen wordt het medisch noodzakelijk deel van de behandeling vergoed. Dit kunt u navragen bij uw huisarts en uw ziektekostenverzekeraar.

Reumatische voet

Voeten van patiënten met reuma kunnen zeer gevoelig en pijnlijk zijn door ontstekingen en/of slijtage. Extra Voorzichtigheid bij behandeling is nodig. Het is belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels en adviezen geven over materialen en hulpmiddelen. In een aantal gevallen wordt de behandeling vergoed. Dit kunt u navragen bij uw zorgverzekeraar.

Orthesiologie

Een orthese is een teen hulpstuk om drukplekken bij of tussen de tenen te ontlasten. Deze maak ik op maat. In sommige gevallen zal ik u doorsturen naar de podotherapeut.

Vilttechniek

Met het aanbrengen van vilt kan ik tijdelijk voor verlichting zorgen in geval van hevige drukpijn op een pijnlijke locatie op of onder de voet of tussen de tenen.

Nagelregulatie

Bij een ingroeiende nagel en/of tunnelnagel kan ik de nagel begeleiden naar de juiste vorm. Dit kan op verschillende manieren. Door de nagelwal drukvrij te leggen en/of een nagelbeugel te plaatsen. Bij deze technieken zijn ook weer meerdere producten toepasbaar. Ik bekijk wat de beste techniek is voor uw nagel.

Nagelreparatie

Bij een gescheurde nagel, een nagel waarvan een stuk/hoek ontbreekt, of een nagel met afwijkende groei, kan ik een reparatie uitvoeren. Hiervoor gebruik ik LCN Wilde Pedique. Deze gel is speciaal ontwikkeld voor de teennagels en bevat een antibacterieel en antischimmel bestanddeel. LCN Wilde Pedique is een elastische kunststof gel die zich na het aanbrengen goed aan de bewegingen van de voet aanpast. Het verzegelen van een nagelplaat, het gladmaken van een hobbelige of gedeformeerde nagelplaat, het verlengen van een nagel, maar ook het verzegelen van nagelbeugels behoren tot de mogelijkheden. Deze kunststofgel kan ook bij medische indicaties zoals de mycosenagel, hoornnagel, psoriasisnagel en ingroeiende nagel worden toegepast.

Schimmeldiagnostiek

Schimmelnagels (kalknagels) zijn een veel voorkomend probleem en zeer lastig te behandelen. Bij schimmelnagels worden nagelranden witgeel, groen of bruin. De nagels worden dik en brokkelig en kunnen loslaten. Om zeker te weten of er sprake is van een schimmelinfectie kan ik een test uitvoeren. Hiervoor heb ik een cursus schimmeldiagnostiek gevolgd. Ik kan rechtstreeks bij UMC Radboud laten testen of er inderdaad sprake is van een schimmelinfectie. Ik knip dan een stukje van uw nagel af en stuur dit op naar het UMC Radboud. Na ongeveer 10 dagen ontvang ik van het UMC Radboud de uitslag. Mocht er inderdaad sprake zijn van een schimmelinfectie dan zal ik samen met u een behandelplan opstellen. Naast behandeling met schimmelbestrijders komen ook zaken als hygiëne met schoenen en sokken aan bod. Alles is erop gericht om de schimmelinfectie te bestrijden en de kans op herbesmetting zo klein mogelijk te maken. Een schimmelinfectie zal bijna nooit zelf genezen. De kosten van het onderzoek bedragen € 35,00 en worden afgeschreven van uw eigen risico bij uw zorgverzekering. De kosten voor het afnemen van de nagel, het opsturen en de administratie zijn € 7,50. Deze kosten worden niet vergoed.