Specialiteiten

Diabetische voet

De voeten van diabetes patiƫnten kunnen extra kwetsbaar zijn. Dit is vaak het gevolg van verminderde doorbloeding of verminderd gevoel door zenuwbeschadiging. Daarom is het belangrijk om de voeten goed in de gaten te houden en goed te (laten) verzorgen. In een aantal gevallen wordt het medisch noodzakelijk deel van de behandeling vergoed. Dit kunt u navragen bij uw huisarts en uw ziektekostenverzekeraar.

Reumatische voet

Voeten van patiƫnten met reuma kunnen zeer gevoelig en pijnlijk zijn door ontstekingen en/of slijtage. Extra Voorzichtigheid bij behandeling is nodig. Het is belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels en adviezen geven over materialen en hulpmiddelen. In een aantal gevallen wordt de behandeling vergoed. Dit kunt u navragen bij uw zorgverzekeraar.

Orthesiologie

Een orthese is een teen hulpstuk om drukplekken bij of tussen de tenen te ontlasten. Deze maak ik op maat. In sommige gevallen zal ik u doorsturen naar de podotherapeut.

Vilttechniek

Met het aanbrengen van vilt kan ik tijdelijk voor verlichting zorgen in geval van hevige drukpijn op een pijnlijke locatie op of onder de voet of tussen de tenen.

Nagelregulatie

Bij een ingroeiende nagel en/of tunnelnagel kan ik de nagel begeleiden naar de juiste vorm. Dit kan op verschillende manieren. Door de nagelwal drukvrij te leggen en/of een nagelbeugel te plaatsen. Bij deze technieken zijn ook weer meerdere producten toepasbaar. Ik bekijk wat de beste techniek is voor uw nagel.

Nagelreparatie

Bij een gescheurde nagel, een nagel waarvan een stuk/hoek ontbreekt, of een nagel met afwijkende groei, kan ik een reparatie uitvoeren. Hiervoor gebruik ik LCN Wilde Pedique. Deze gel is speciaal ontwikkeld voor de teennagels en bevat een antibacterieel en antischimmel bestanddeel. LCN Wilde Pedique is een elastische kunststof gel die zich na het aanbrengen goed aan de bewegingen van de voet aanpast. Het verzegelen van een nagelplaat, het gladmaken van een hobbelige of gedeformeerde nagelplaat, het verlengen van een nagel, maar ook het verzegelen van nagelbeugels behoren tot de mogelijkheden. Deze kunststofgel kan ook bij medische indicaties zoals de mycosenagel, hoornnagel, psoriasisnagel en ingroeiende nagel worden toegepast.